maanantai 23. joulukuuta 2013

Luukku 23: Tavoitteet kaudelle 2014


Toiseksi viimeisestä luukusta löytyy toivottu ensi kauden tavoitepostaus! Mitään päivämääriä ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta suunnitelmia löytyy senkin edestä. Ensi kisakausi tulee myös luultavasti olemaan mun viimeinen pitkään aikaan, joten todella toivoisin kaudelta monia onnistumisia ja ahaa-elämyksiä uuden hevosen kanssa.


Kaudella 2014 mun kisakaverina tulee siis olemaan Cora, ja tavoitteena olisi päästä kilpailemaan sen kanssa niin este- kuin koulupuolellakin. Coran omistajan Mian kanssa ollaan juteltu alustavia suunnitelmia ensi vuodelle, mutta ne tulevat varmaankin vielä moneen kertaan muuttumaan. Suurin kysymys on Coran käyttäytyminen kisapaikoilla, sillä se ei ole käynyt oikeastaan missään koko elämänsä aikana. Muutamia maneesireissuja ollaan sentään Suomessa olon aikana tehty, ja ainakin niillä kerroilla tamma on käyttäytynyt tosi fiksusti, mitä nyt alkuun hieman kytännyt kaikkea uutta. Voisi siis olettaa Coran toimivan aika hyvin uusissa paikoissa, mutta kisatilanne on aina kisatilanne, joten varmaksi ei voi sanoa mitä mieltä pikkuheppa on esimerkiksi  yleisöstä ja tuomaripäädyistä... Alueluvat sille nyt olisi kuitenkin tarkoitus hankkia (itseltänihän sellainen jo löytyy), joten toivottavasti päästään myös hyödyntämään niitä mahdollisimman paljon.


Julkaisematon rakennekuva joulukuulta 2013, tähän on kiva verrata myöhemmin!
Aloitetaan kisakauden pohdinta koulupuolelta. Tavoitteena olisi, että aloitamme heti alkuvuonna helppo C-luokista harjoituskoulukisoissa. Sitten voisi edetä seuratasolle edelleen heC-luokissa, tai mahdollisesti kokeilla helppoa B:tä. Aluekisojen puolelle siirrytään siinä vaiheessa, kun helposta C:stä saadaan seuratasolla yli 60 prosentin tuloksia. Haluaisin viimeistään kesällä päästä starttaamaan jokusen alue helppo B-luokan, ja ehkä voitaisiin kokeilla myös helppoa A:ta seurakisoissa. Nämä kaikki riippuvat tietenkin täysin siitä, mitä vauhtia etenemme treeneissä. Tällä hetkellä suurimpia kehityskohteita ovat siirtymiset, sillä niistä pitäisi saada paljon tasaisempia ja nopeampia. Myös askellajeihin kaivattaisiin lisää voimaa, jotta kokoamisastetta voisi pikkuhiljaa nostaa. Suunnitelmia on paljon, joten eikun treeniä treenin perään!


Estepuolella suunnitelmat ovat vielä täysin auki, sillä kaikki riippuu Coran etenemisvauhdista. Tamma on nyt käynyt yksissä kunnon estetreeneissä ja hokasi homman siellä melko nopeasti, joten seuraavaksi olisi mun vuoro alkaa harjoittelemaan hyppäämistä sen kanssa. Cora on ilmeisesti nelivuotiaana hypännyt ainakin jonkun verran, mutta tarvitsee toki pientä muistinvirkistystä pitkän tauon jälkeen. Kisoissa aloitamme jollakin pikkuluokalla 50-70cm korkeudella, riippuen siitä mitä korkeuksia ollaan päästy treeneissä sujuvasti menemään. Tästä eteenpäin mennään sitten hevosen ehdoilla. Jos kaikki sujuu hyvin eikä Cora arkaile turhia, voimme luultavasti siirtyä aika nopeasti seurakisojen 80 ja 90cm luokkiin, ja siitä sitten onnistuneiden ratojen jälkeen pikkuhiljaa aluepuolelle 90cm tasolle ja ehkä päästään kokeilemaan jopa metrin luokkia. Jos taas Cora on hypätessä todella epävarma, etenemme huomattavasti hitaammin hakien rentoutta ja varmuutta jokaiselta korkeudelta. Missään nimessä en halua murentaa nuoren ja kokemattoman hevosen itsevarmuutta haukkaamalla liian suurta palaa kerralla, joten on parempi edetä kiireettä.

Näillä suunnitelmilla lähdetään ensi kauteen, saa nähdä kuinka paljon ne vielä matkan varrella muuttuvat!Mitä mieltä olitte postauksesta? Entä mitä tavoitteita teillä itsellänne on ensi kaudeksi?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus. En malta odottaa että nään teijätkin kisakentillä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Toivottavasti päästään paljon käymään samoissa kisoissa!

      Poista