perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku 13: Faktoja minusta


Hyvää epäonnenpäivää kaikille! Toivottavasti tämä perjantai 13. päivä ei kuitenkaan aiheuta kenellekään onnettomuuksia, itse olen ainakin (tähän asti) säilynyt ehjänä, vaikka olen melkoinen tapaturmamagneetti... Nyt kuitenkin itse asiaan eli tämän päivän joulukalenteriluukkuun, josta löytyy samanlainen faktapläjäys kuin viikkoa sitten Corasta, mutta tällä kertaa se koskeekin minua itseäni! Koitin kerätä mukaan vähän erikoisempiakin faktoja, joita kovin moni ei välttämättä ennestään tiennyt.1) Olen oikeasti likinäköinen ja omistan silmälasit. En vain tunne oloani kotoisaksi niiden kanssa, joten en käytä niitä lähes koskaan.

2) Mulle on tehty kolme leikkausta. Alle kouluikäisenä leikattiin kitarisat, 2. luokalla oikea korvani ja 8. luokalla korvaan tehtiin vielä korjausleikkaus. Toinen leikkaus oli kaikista pisin, se kesti jopa 8 tuntia! Lyhyesti kerrottuna korvassani oli ns. kasvain (ei siis mikään varsinainen syöpään liittyvä kasvain), joka heikensi kuuloani ja aiheutti korvatulehduksia. Nyt korva on muuten normaali, mutta kuulen sillä hiukan heikommin ja sitä pitää vuoden välein käydä näyttämässä lääkärissä.

3) Olen harrastanut ja kilpaillut yleisurheilussa ala- ja yläasteella. Päälajeinani oli pikajuoksu (60, 100 ja 200m) ja pituushyppy. Juoksuaikojani en enää tarkasti muista, mutta joskus vuonna nakki olen ollut Varsinais-Suomen kolmanneksi nopein omassa ikäryhmässäni. Pituushyppyennätyseni muistan edelleen, koska olin siitä niin ylpeä: 4,75 metriä. Jossain vaiheessa yleisurheilu kuitenkin väistyi ratsastuksen tieltä, sillä se tuntui enemmän omalta jutultani.

Minä etualalla juuri maalilinjan ylittäneenä vuonna 2006

4) Olin yläasteella melkoinen lukutoukka, parhaimmillani lainasin kirjastosta noin 200 kirjaa kesälomaksi ja luin ne kaikki. Yksi tai kaksi kirjaa meni helposti päivässä (tiedän, mulla ei vissiin tainnut olla mitään elämää silloin...) Lukiosta eteenpäin kirjojen lukeminen on kuitenkin vähentynyt ainoastaan pakollisiin kirjoihin, kun aika ei yksinkertaisesti tunnu enää riittävän. On tuosta hurjasta lukuinnosta ollut silti hyötyä, nimittäin äidinkieli on sen ansiosta ollut mulle aina helppoa.

5) Pelkään yksin pimeässä. En muista aikaisemmin olleeni näin säikky, mutta muutamat kauhuleffat ovat ilmeisesti olleet minulle liikaa... On melkoinen ponnistus kulkea jo omassa kodissani pimeällä, sillä pelkään jonkun vieraan päässeen sisälle ja aikovan tappaa minut (hieman vainoharhaistako...) Ulkona en edes pystyisi kulkemaan yksin pimeässä, en ainakaan kävellen.

6) Olen maailman epäkuvauksellisin ihminen. Menen aivan lukkoon kameran edessä, jolloin näytän auttamattomasti typerältä ja epäluontevalta. En myöskään osaa hymyillä normaalisti, joten ainoat mielestäni onnistuneet kuvat minusta on otettu joko sivulta tai takaapäin.


Tältä lähinnä näytän kuvia otettaessa, katsokaa ja naurakaa :D

7) Olen todella nirso ruuan kanssa. En syö esimerkiksi tuorekurkkua, paprikaa, ananasta, persikoita, fetaa, oliiveja, raakaa sipulia jne, listaa voisi jatkaa loputtomiin... On mulla sentään kaikista ruokaryhmistä joitain aineksia mistä pidän, joten ei sentään ihan yhden ruuan linjalle tarvitse mennä :D

8) Aloitin ratsastuksen vasta 12-vuotiaana, mutta miksi? Totuus on, etten edes pitänyt hevosista sitä ennen. Jossain vaiheessa se into kuitenkin heräsi, ja tällä tiellä ollaan edelleen.

9) Olen armoton hiusfriikki. Kaverini nauravat edelleen aikaa, jolloin harjasin hiuksiani joka välitunti, koska ne eivät mielestäni näyttäneet hyvältä sotkuisina. Nyt olen sentään päässyt tuosta tavasta eroon, mutta sen sijaan olen hankkinut pakkomielteen hiusten pituudesta. Mitä pidemmät, sen parempi. Harmi vaan, että mulla on todella hitaasti kasvavat hiukset, joten en taida koskaan päästä tavoitteeseeni eli vyötäröpituisiin hiuksiin...10) Olen saanut ala-asteella aivotärähdyksen pyöräillessäni silmät kiinni päin sähkötolppaa. Ei ehkä maailman fiksuin idea, mutta opinpa senkin asian kantapään kautta... :D


Kertokaapa, mistä faktasta/faktoista yllätyitte eniten?

3 kommenttia:

  1. Sulle on haaste ;) En muista onko sulla ollut omaa hevosta mutta tee vaikka vuokrauksen näkökulmasta :) http://terhil.blogspot.fi/2013/12/joulubonus-13-haaste-hevosenomistajille.html

    VastaaPoista