Don Rosa

- tutummin Doro
- FWB (suomalainen puoliverinen)
- syntynyt 2005
- mustanruunikko

Don Rosa (i. Don Charly, e. Anrosa) toimi vuokrahevosenani marraskuusta 2015 helmikuuhun 2016. Ruuna asuu Etelä-Suomessa yksityisellä maneesitallilla, jonne mulla oli noin puolen tunnin ajomatka kotoani. Kävin pääsääntöisesti ratsastamassa kaksi kertaa viikossa, välillä kuitenkin koulu- ja työkiireiden takia vain kerran viikossa. 

Doron suvussa on muutama tunnetumpi kouluhevonen, kuten Matador II ja Donnerhall, joten erityisesti koulupuolelle ruunalla on paljon edellytyksiä. Treenasimme kuitenkin monipuolisesti niin koulua kuin esteitäkin, maastoilua ja peltoilua unohtamatta. 

Luonteeltaan Doro on kiltti ja rauhallinen. Ratsastaessa ruuna lämpenee hitaasti, mutta on verryttyään kevyt ja mukava ratsastaa. Doro osaa helpon A:n asiat ja lisäksi vastalaukat ja laukanvaihdot. Esteillä ruuna on äärettömän rehellinen ja hyppää kiltisti kaiken eteen tulevan. Dorolla on hypätty yksittäisenä 110-senttisiä esteitä ja irtona 130cm, joten kapasiteettia riittää koulun lisäksi esteillä.

Jouduin lopettamaan Doron vuokraamisen osittain ajanpuutteen vuoksi ja osittain siksi, etten kokenut meidän kemioiden kohtaavan keskenään. Doro oli kaikin puolin hyvin erilainen hevonen kuin aikaisemmat vuokrahevoseni, joten ruunan vuokraaminen kartutti hyvin kokemusta erilaisilla hevosilla ratsastamisesta.

Rakennekuva 4.1.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti