lauantai 23. marraskuuta 2013

Blogin nimestä

Mun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa tästä aiheesta: eli miten olen päätynyt blogini nimeen. Yli esteiden -nimellä on alusta asti ollut mulle kaksi tärkeää merkitystä, joita haluan nyt avata vähän tarkemmin.

Tällainen nimi hevosaiheisessa blogissa tuo ensimmäisenä mieleen minkäs muunkaan kuin esteiden hyppäämisen. Niin on tarkoituskin, sillä esteratsastus on aina ollut suurin intohimoni, koska siinä yhdistyvät hevosen hallinta, tarkkuus sekä jännitys. Itse en ole koskaan hairahtanut kuvittelemaan, että esteratsastus olisi lastenleikkiä. Huono esteratsastus "helpolla" hevosella ja matalalla tasolla saattaa sitä vielä ollakin, mutta oikea esteratsastus vaatii taitoa siinä missä kaikki muutkin lajit. On ihan oma asiansa ylittää esteet jotenkuten ja siinä vauhdissa mikä hevosella sillä hetkellä sattuu olemaan, kuin todella osata tuoda hevonen sopivaan ponnistuspaikkaan tasapainoisena, rentona ja oikeassa temmossa. Enkä nyt siis väitä, että itse onnistuisin tässä läheskään joka kerta, mutta juuri siksi mulla on suuri palo treenata monipuolisesti erilaisten hevosten kanssa - jotta voisin joku päivä ylpeänä sanoa olevani hyvä esteratsastaja.


Toinen merkitys blogin nimessä on lähinnä vertauskuvallinen: kuinka ylittää elämän arkisia "esteitä". En halua blogini kertovan vain hevosista ja ratsastuksesta, joten monimerkityksellinen nimi mahdollistaa myös muusta elämästä kirjoittelun. Jokaiselle tulee elämässään vastaan isompia ja pienempiä pettymyksiä, epäonnistumisia ja jopa ylittämättömältä tuntuvia esteitä, joten haluan blogini kertovan myös näistä asioista. Vastapainona ovat tietenkin myös arkiset onnistumisen hetket sekä tunne siitä, että on ylittänyt itsensä jossakin asiassa. 


Siinä vaiheessa kun perustin tämän blogin, katsoin Google-hausta ettei muita samannimisiä hevosblogeja ollut, koska en halunnut matkia ketään. Ainoastaan yksi samanniminen lifestyle-blogi löytyi, mutta se ei kauheasti haitannut, koska blogeilla oli eri aiheet. Nyt kuitenkin samalla tai lähes samalla nimellä kulkevia blogeja löytyy jo monia, mikä jollain tapaa harmittaa. Toisaalta olen kiintynyt tähän nimeen, koska olen tosissani pohtinut sitä ja se sopii mielestäni blogin kaikkiin aiheisiin, mutta toisaalta taas haluaisin blogilleni uuden, ainutlaatuisen nimen, johon ei muualla helposti törmäisi. 

Haluaisinkin nyt tietää mitä mieltä te olette, pitäydynkö tässä nimessä vai en? Ja jos jollain on juuri tälle blogile sopivia uusia nimiehdotuksia, otan niitä mielelläni vastaan! Katsotaan, josko joku nimi kolahtaisi... :)

1 kommentti: