keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vihdoinkin hyppykuvia!

Sain nyt vasta töiltäni kirjoitettua toisesta sunnuntain tapahtumasta eli Lellen kanssa hyppäämisestä. Ihana Riikka lupautui mukaan kuvaamaan, ja lopulta sain vielä pikkuveljenikin mukaan kantamaan puomeja. Mua harmittaa kun en ole pitkään aikaan päässyt Kirsin estevalmennuksiin mukaan, sillä ensin olin töissä, sitten kipeänä, ja seuraava tuntikin menee ohi Lellen rokotuksen takia. Päätin sitten hypellä itsenäisesti edes jotain, jotta saataisiin lisää rutiinia molemmille. 

Kirsi suositteli etenkin Lelleä ajatellen erilaisia kokoamista ja nopeaa reagointia vaativia tehtäviä, kuten ravi- ja laukkapuomeja sekä jumppasarjoja. Näiden avulla saadaan Lellen takapäähän lisää voimaa ja jalkatekniikkaa nopeammaksi, sillä tällä hetkellä monet meidän hypyistä ovat vielä melkoisia räpellyksiä.


Kehittelin sitten kentälle mahdollisimman monipuolisesti tehtäviä, joita sitten yhdistelin eri järjestyksessä pieniksi radoiksi. Kentällä oli jo valmiiksi rakennettuna ympyrä, jonka jokaisella neljänneksellä oli puomi (yksi tosin oli nostettu pieneksi kavaletiksi). Tämän lisäksi laitoin meille ravipuomit, volttikavaletin, sekä lävistäjille pystyn ja okserin.

Alkuverkkailin melko pitkään, jotta sain hevosen varmasti lämpimäksi. Samalla tein lyhyitä lisäyksiä ja kokoamisia saadakseni Lellen reagoimaan nopeammin. Estetreenin aloitin puomiympyrällä, joka osoittautuikin melkoiseksi haasteeksi meille! Emme olleet mahtua puomien väleihin, koska en onnistunut lyhentämään Lellen isoa laukkaa tarpeeksi. Lopulta sain aikaiseksi aavistuksen lyhyempää laukkaa ja samalla tein melko isot kaarteet puomeille, jolloin tehtävä alkoi sujua. 


Onnistunut puomin ylitys
Laatu ei ihan päätä huimaa, mutta tässä näkyy tämä kavalettikin.

Ravipuomeilla Lelle ei meinannut malttaa ollenkaan, mutta saatiin sentään muutama sujuva kerta niillekin. Laukkavoltilla hypättävälle kavaletille tuli kaikista eniten niitä räpellyshyppyjä, vaikka paikat osuivat nappiin lähes joka kerta. Mun olisi pitänyt saada voltilla sisäpohje paremmin läpi, niin hypytkin olisivat luultavasti olleet sujuvampia...

Hmm mun katse harhailee aika lahjakkaasti... :D

Lävistäjillä olleita pystyä ja okseria hyppäsin alkuun yksittäin ja sitten lisäsin nekin rataan mukaan. Aloitin ihan pienistä korkeuksista, n. 50-60cm, joista Lelle pystyi lähes laukkaamaan yli. Kun saatiin tiet ja ponnistuspaikat kuntoon, nostettiin esteet n. 80-senttisiksi ja lopuksi tulin vielä pari hyppyä noin metrisillä esteillä. Tuon isompia esteitä en halua Lellellä yksin hypätä, jotten saa ongelmia aikaiseksi. Muutenkaan en halua asettaa Lelleä liian isojen ja vaikeiden tehtävien eteen näin nopeasti, parempi hankkia ensin lisää rutiinia meille vielä helpoilta korkeuksilta. Metrin esteet Lelle ylitti helposti ja rohkeasti, joten lopetimme hyvillä mielin siihen. On mulla vain niin rehellinen ja upea hyppääjä <3
100cm, paras tamma <3

Huomenna tulossa juttua tämän viikon tapahtumista, mukana mm. juoksutuskuvia sekä videota kouluvalmennuksesta ja esteiltä. Pysykäähän siis kuulolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti