lauantai 7. syyskuuta 2013

Lainahevosen selässä

Torstai-illalla menin siis vielä Pauliinan mukana tallille ja pääsin pitkästä aikaa myös ratsastamaan hänen 7-vuotiaalla pv-ruunallaan Harrylla. Hevonen on ollut Pauliinalla 4-vuotiaasta lähtien, joten olen itsekin päässyt testailemaan sitä nuoresta pitäen. Viimeisimmän ratsastuksen perusteella täytyy kyllä sanoa, että raa'asta pikkuhepasta on kasvanut todella hieno! Muistan vielä ne pari ensimmäistä kokeilukertaa, kun en saanut Harrya avuille sitten yhtään. Yritystä ja liikettä sillä kyllä riitti, mutta varsinkin ravi oli jotain niin järkyttävää istua että huhhuh... 

Nyt Harry on saatu hienoon lihaskuntoon ja se oli mennyt mun viime ratsastuskerrasta (joka oli siis hieman vajaa vuosi sitten) huimasti eteenpäin. Silti oli melkoinen kulttuurishokki istua noin pienen hevosen selkään, koska mulle "normaalin" kokoisen hevosen säkä huitelee siellä 165cm paikkeilla, ja Harry tosiaan on alle 155-senttinen. Se tuntui selkään niin ponimaiselta, muttei kuitenkaan kuvissa näyttänyt mitenkään erityisen pieneltä.
Menimme läheiselle pellolle ratsastamaan, joten samalla sain myös sänkkärikauden avattua! Kokeilin Harrylla ihan perusjuttuja: pohkeenväistöä, siirtymisiä ja erikokoisia ympyröitä. Ruuna toimi todella hyvin ja hakeutua hienosti tuntumalle, joskin kuvista katsoin että olisihan sitä voinut vielä enemmänkin lyhentää. Lopuksi otettiin vielä pari laukkaspurttia pitkin peltoa, jolloin pääsin myös omakohtaisesti kokemaan Harryn lennokkaat pukit... :D Sain sentään roikuttua kyydissä ja hevonenkin tasoittui nopeasti ja alkoi taas keskittyä laukkaamiseen. Vielä kun saisi joskus aikaiseksi testata Harryn hyppykykyjä, ruuna kun pomppii nykyään harjoituksissa jo 120cm esteitä (viimeksi hypätessäni sillä ei oltu hypätty kuin vasta vähän). Oli kuitenkin todella kiva päästä pitkästä aikaa vähän vieraamman hevosen kyytiin, siinä kun aina oppii uutta!

Wihii!
Ei saatu Harryn pukeista kunnon kuvaa mä selässä, mutta tässä pientä tyylinäytettä Pauliinan kanssa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti