keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kysymyspostauksen vastaukset

Kysymyksiä tuli melko vähän, mutta olivat kuitenkin sen verran hyvin mietittyjä, että halusin vastata niihin. Liitin tähän myös muutaman kysymyksen saamastani haasteesta, jota en jaksanut kokonaisuudessaan toteuttaa. Toivottavasti monet uudet ja vanhat lukijat saavat näistä vastauksista uutta tietoa itselleen!


Mitä haluaisit opiskella välivuoden jälkeen?

Tähän kysymykseen liittyen taidan tehdä ihan kokonaisen postauksen, koska keksin todella paljon pohdittavaa aiheesta :).

Jos saisit valita, vuokraisitko mieluiten Kapsia, Reetaa vai Lelleä?

Hmm, vaikea valinta... Kaikissa näissä hevosissa on omat hyvät ja huonot puolensa, ja ne ovat myöskin todella erilaisia keskenään. Tällä hetkellä Lelle sopii tarkoituksiini parhaiten, mutta jos joku keksisi keinon nuorentaa hevosia, valitsisin Kapsin.

Ostaisitko Lellen, jos se olisi mahdollista?

Voisin ostaa, jos Lelle olisi myynnissä ja jos mulla olisi varaa omaan hevoseen. Lelle on nimittäin juuri sopivan ikäinen, hienoluonteinen ja todella, todella potentiaalinen hevonen.

Miten korkea on korkein hyppäämäsi este?

Kovin tarkkaan ei olla harjoituksissa mitattu, mutta niin Kapsilla kuin Hawanallakin olen hypännyt noin 120cm esteitä. Kapsilla olen myös startannut yhden kansallisen 120cm luokan.


Kapsi 120cm

Onko sulla suunnitelmia Lellen kanssa?

Koska meidän yhteinen aika tulee olemaan rajallinen mun opiskelemaan lähdön takia, en ole tehnyt sen suurempia suunnitelmia. Tarkoitus on kuitenkin kehittyä tämänkin hevosen kanssa mahdollisimman paljon ja käydä sekä koulu- että estevalmennuksissa. Haaveena olisi myös päästä osallistumaan muutamiin kisoihin. Tasosta en vielä osaa sanoa, sillä se riippuu täysin siitä, miten meidän yhteistyö kisoissa toimii.

Kuinka usein ratsastat Lellellä?

Tavallisesti kolme kertaa viikossa. Kiireisinä viikkoina saatan käydä vain kaksi kertaa, ja toisaalta tarpeen tullen olen käynyt myös neljänä päivänä viikossa.

Tykkäätkö eniten esteistä, maastosta vai koulusta?

Pidän monipuolisuudesta, joten kaikkia tulee tehtyä lähes viikoittain. Kuitenkin kaikista lähimpänä sydäntäni on esteratsastus, siinä vain on sitä jotain.

Millainen on unelmahevosesi?

Tästäkin tulossa oma postaus, sillä haluan päästä analysoimaan aihetta kunnolla :).

Oletko tippunut useasti?

Olen ratsastanut reilu seitsemän vuotta, joten olen kyllä sinä aikana tippunut lukuisia kertoja. Viime vuosina en kuitenkaan ole tippunut kuin kerran tai kaksi vuodessa (kop kop...). Täältä löytyy ainoa kameralle tallentunut tippumiseni kuvasarjana: http://www.fotomedia.fi/pic.php?id=240256.

Mikä on pahin, mitä sulle on tapahtunut hevosten kanssa?

Ikinä multa ei ole murtunut mitään (kop kop jälleen :D), mutta pari lievää aivotärähdystä on tullut. Ensimmäisellä kerralla tipuin maastossa Kapsilta, ja toinen taas tuli Reetaa lastatessa (hyvin epäonninen sattuma, liukastuin jäällä Reetan eteen polvilleni ja Reetan kompuroidessa sen etupolvi osui otsaani). Pari hevosta on myös paiskonut mua ympäriinsä vähän rajummin, mutta niistä kerroista ei ole seurannut kuin kipeitä lihaksia. Viimeisin "pahempi" tapaturma kävi Lelleltä pudotessani, kun sain väännettyä sormeni sijoiltaan.

Onko eläimiä? Mitä?

Perheelläni on 4-vuotias shetlanninlammaskoira, Nella. Aikaisemmin meillä on ollut myös neljä gerbiiliä ja yksi kääpiöhamsteri.
Jos saisit 50 000e, mitä tekisit jos sinun pitäisi käyttää se yhdessä päivässä?

En ehkä lähtisi ostamaan hevosta, koska siihen tarvitsisin rahoja myös tulevina viikkoina ja kuukausina, vuosista puhumattakaan. Ostaisin varmaankin uuden hienon auton ja hulppean lomamatkan, koska niihin rahat pystyisi käyttämään kerralla.

Perheenjäsenesi?

Perheeseeni kuuluu isä, äiti, pikkusisko ja pikkuveli. Siskoni on 17 ja veljeni 14, eli olen perheeni vanhin lapsi.

Paras kaverisi?

Paras kaverini on ollut jo ala-asteesta lähtien Pauliina. Olemme samanikäisiä ja tunnemme toisemme niin perinpohjaisesti, ettei meitä erota mikään. Myös yhteisiä kiinnostuksenkohteita löytyy monia, niistä tärkeimpinä hevoset, monen tunnin höpinäsessiot sekä pyöräily. Tosiystävän tunnistaa siitä, että pystyn helposti kuvittelemaan meidät 60 vuoden päästä istumassa vierekkäisissä pyörätuoleissa, dementoituneina muistelemassa "villiä nuoruuttamme" :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti