torstai 20. kesäkuuta 2013

My Day - kiireinen hevospäivä

10.00 soi herätyskello, vaihteeksi liian aikaisin. Okei okei, olihan se ihan normaali aika herätä ja monelle ehkä jopa myöhäinen aika, mutta tunnustaudun iltaihmiseksi... :D Heräilin siinä sitten rauhassa, söin aamupalan ja laitoin itseni valmiiksi tallireissua varten.

En kuitenkaan mennyt samalle tallille kuin yleensä, vaan suuntasin urhoollisen autoni nokan kohti Kaarinaa ja Hannulan tallia. Mutta miksi...? Nyt seuraa se jymy-yllätys, josta jo viimeksi vihjailin: menin nimittäin toista kertaa kokeilemaan tulevaa puoliylläpitohevostani! Kyseessä on siis 8-vuotias puoliveritamma Belleza, tutummin Lelle. Tamman omistaja Nadja oli mukanani tallilla, ja tällä kertaa oli tarkoitus kokeilla hyppäämistä. Aloitimme ravi- ja laukkapuomeilla, jotka myöhemmin muutettiin jumppasarjaksi. Yksittäisesteinä meillä oli ympyrällä oleva kavaletti sekä pieni ristikko, joka muutettiin pystyn kautta okseriksi. Tunti meni mielestäni kivasti, Lelle hyppäsi kaiken mitä pyysin ja vaikutti rehelliseltä hyppääjältä. Olihan ratsastus vielä aikamoista sähläämistä, mutta lupaavalta vaikuttaa kunhan löydän säädöt kohdilleen! Tykästyin tammaan tosiaan jo ensimmäisellä kokeilukerralla reilu viikko sitten, lähinnä koska se muistuttaa aika lailla rakasta ex-vuokrahevostani Kapsia. Molemmat hevoset ovat hoitaessa kilttejä ja ihanan seurallisia, ja ratsastaessa nöyriä ja yritteliäitä. Kapsin tapaan uskalsin alusta asti oikeasti ratsastaa Lelleä, enkä vain jähmettynyt kyytiin liian vauhdin takia (tämä oli alkuun ongelmani Reetan kanssa, ja nykyään teen samaa Hawanan kanssa). En ala nyt sen kummemmin erittelemään syitä, miksi etsin itselleni uutta hevosta, sillä siitä lisää seuraavassa postauksessa. Nyt kuitenkin muutamia, joskin melko huonolaatuisia kuvia Lellestä:
Kuva vähän väärästä kohtaa, mutta ainakin Lelle on suloinen! :)
Tällainen kaunotar löytyi <3


Hannulasta jatkoin Börjesille tuhlaamaan yo-lahjaksi saamaani lahjakorttia. Pidättäydyin tekemästä isompia ostoksia ja ostin vain tarvitsemiani pikkutarvikkeita, kuten uudet valkoiset kisahanskat, numerolapun, nyppimiskamman ja aivan ehdottoman hännän ja harjan selvityssuihkeen.


Tässä vielä kaikki ostokseni
Seuraavaksi ajoin takaisin kotiin syömään myöhäisen lounaan. Rentouduin samalla katsoen Kostoa, yhtä tämän hetken lempiohjelmistani. Tämän jälkeen olikin vuorossa reipas kävelylenkki koirani Nellan kanssa. Lenkin jälkeen hyppäsin taas autoon ja suuntasin tallille ratsastamaan vielä Reetan ja Hawanan. Poikaystäväni Niko lupautui mukaan kuvaamaan, joten sain molemmista hevosista uutta kuvamateriaalia:


Ratsastus sujui molempien hevosten kanssa kohtuullisen hyvin. Tarkoitukseni ei ollut tehdä mitään ihmeempiä, vain vähän taivutella kylkiä auki kaikissa askellajeissa. Reeta oli alkuverryttelyn jälkeen todella kivan tuntuinen ja liikkui mukavan pyöreästi, Hawanan kanssa en päässyt ihan samantasoiseen rentouteen, mutta sentään vauhti pysyi rauhallisena (mikä on meille jo ihan hyvä saavutus) . Lopuksi hain vielä Nikon avustuksella loput hepat laitumelta ja annoin niille iltaruuat.
Tallilla vierähtikin melkoisesti aikaa, joten kotimatkalla poikettiin nälkäisinä kebab-pizzeriaan ranskalaisille (todella terveellistä, tiedän... :D). Olimme myös ostaneet jo aiemmin päivällä litran mansikoita, joista valmistin meille maailman ihanimman jälkiruuan. Ennen nukkumaanmenoa katsoimme vielä umpimähkään valitun leffan nimeltä Anger Management, joka osoittautuikin yllättävän hyväksi!


Täydellistä <3

Lukijat: Mitäs piditte vähän yksityiskohtaisemmasta postauksesta? :)

6 kommenttia: