sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mahtava Ypäjän kisaviikko!

Olen vieläkin ihan täpinöissäni eilisestä Ypäjän reissusta, joten tekstikin saattaa olla sen mukaista... Mukana olivat siis hevosista Reeta ja Hawana. Reetalla hyppäsin ysikympin ja metrin, Hawanalla pelkän metrin. Päivästä tuli todella pitkä, sillä lähdettiin aamulla tallilta puoli kahdeksan ja tultiin takaisin noin kello 20. Itse ratsastin kahdessa ensimmäisessä luokassa, mutta Hawanan toinen startti eri ratsastajan kanssa oli vasta päivän viimeisessä luokassa. 

Tulimme Ypäjälle vähän ennen puolta yhdeksää ja laitoimme ensiksi Reetan valmiiksi, sillä lähdimme 90cm luokassa seitsemänsinä. Seuraavaksi oli vuorossa radankävely. Rata vaikutti mukavan simppeliltä, 1.vaiheessa kahdeksan estettä ja 2.vaiheessa neljä. Lähdin heti radankävelyn jälkeen verryttelemään Reetaa, joka oli aluksi aika sähläävällä tuulella. Sain tamman kuitenkin melko nopeasti kuulolle ja päästiin ottamaan verkkahyppyjä. Reeta imi esteille alusta asti hyvin ja oli tarkka jaloistaan, joten lähdin radalle rauhallisin mielin. Päätin jo etukäteen, että tällä kertaa ei varmasti kielletä ykkösesteelle, ja ratsastinkin sille todella päättäväisesti. Reeta liiteli kevyesti yli ja päästiin jatkamaan rataa. Muutamalle perusradan esteelle ratsastin vähän pohjaan, mutta onneksi Reeta oli tarkkana ja hyppäsi terävästi yli. Jatkettiin siis toiseen vaiheeseen! Oikaisin puolivahingossa yhdeksännelle esteelle, kympille tulin tarkemin, 11 (pysty) hypättiin tahallaan vinoon ja jatkettiin reippaasti viimeiselle okserille, sekin puhtaasti. Tuloksena siis 0/0vp ja menimme yllätyksekseni luokan johtoon! 

90cm

90cm

Ja puhtaasti maaliin!
Siinä sitten loppuverkkailin Reetan ja lastattiin se takaisin koppiin Hawanan seuraksi, sillä 
luokassa oli yhteensä 53 lähtijää. Ajattelin johtoasemani olevan hyvin väliaikainen, koska luokkaa oli viela niin paljon jäljellä. Puolivälissä luokkaa tuli kuulutus, jonka mukaan olin vieläkin johdossa! Olin jo silloin ihan äimistynyt, ja sama tunne jatkui luokan loppuun asti, sillä me todella VOITIMME luokan!! Olin niiiiin ylpeä Reetasta, kun kävelimme palkintojenjakoon ja pääsimme johtamaan kunniakierrosta Derby-kentällä <3 Tämä oli paitsi mun ja reetan ensimmäinen yhteinen voitto, myöskin mun ihka ensimmäinen esteluokan voitto ikinä, joten voitte ehkä kuvitella kuinka onnellinen olin! Kaiken kruunasi se, että kyseessä oli 53 lähtijän alueluokka, ja silti mun pieni suokkini oli kaikkein nopein. Voitto ei myöskään irronnut helpolla: olimme huimat kaksi sekunnin sadasosaa nopeampia kuin toiseksi tullut ratsukko!

Sanoinkuvaamattoman ylpeä <3
<3
Eipä ehditty kauaa fiilistellä voittoa, kun olikin jo metrin luokan radankävely. Tämäkin rata oli melko yksinkertainen ja esteitä oli samat 12. Olin Reetan kanssa luokan 23.lähtijä ja Hawanalla 73. Reeta oli edelleen hyvän tuntuinen läpi verryttelyn, mutta radalle päästyämme Reeta teki saman kuin viime lauantaina Kummajaisissa eli stoppasi ykkösesteelle. Komensin jälleen kerran ja päästiin toisella yrityksellä esteestä yli. Loppurata sujuikin sitten mallikkaasti ja selvittiin reilun puolen vuoden jälkeen metrin luokasta neljällä virhepisteellä maaliin. Mikä lie kyseenalaistaminen tuo ykkösesteelle kieltäminen, kun esteiden korkeuskaan ei enää ole Reetalle minkäänlainen ongelma... No, joka tapauksessa hevonen hyppäsi hyvin koko päivän, joten en ollut kovinkaan harmistunut.

100cm

100cm

Hawanan kanssa nämä olivat meidän ensimmäiset yhteiset kisat, joten minkäänlaisia tavoitteita ei oltu asetettu. Pikkutamma oli joutunut odottamaan ennen starttia jo niin kauan, että kävi koko verryttelyn melko kuumana. Hypyt kuitenkin onnistuivat aika hyvin harjoituskertojen vähyyteen nähden. Radalla ratsastin kolme ensimmäistä estettä huolelisesti ja rauhassa, neljännelle menin kuitenkin puskemaan ja Hawana hermostui siitä sen verran, että otettiin viides este alas. Tämän jälkeen rauhoitin tilanteen ja tultiin hyvin seuraava okseri ja sarja. Viimeiselle esteelle odotin hyvin, mutta sitten menin sukeltamaan hypyssä, minkä seurauksena Hawana otti ylimmän puomin takajaloilla alas. Lopputuloksena oli siis 8vp, mikä oli kuitenkin ensimmäisiksi kisoiksi ihan kelpo tulos. Hawana on muutenkin niin erilainen ratsastaa verrattuna Reetaan (kokemattomampi ja tuhat kertaa herkempi), joten siihen totuttelu vie aikansa.

Verryttelystä
100cm

100cm
Tällainen kisareissu siis tällä kertaa! :) Laitan tähän vielä linkkejä Fotomedian sivuille, jos haluatte nähdä lisää kuvia:

Reeta 90cm

90cm palkintojen jako

Hawana 100cm

P.S. Teenkin vasta huomisesta päivästä MyDay-postauksen, sillä silloin mulla on jotain uutta ja jännittävää kerrottavaa... ;)

2 kommenttia:

 1. Onnea paljon! Vaikuttaa tosi näppärältä suokilta! :)
  emppsi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Reeta on kieltämättä aika hieno menopeli varsinkin esteillä :)

   Poista