sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kisat, pari valmennusta ja muita kuulumisia

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää teitä lukijoitani, joita on nyt pyöreät 30! Olen otettu että näin moni on kiinnostunut meidän kuulumisista, ja siksi aionkin pysytellä itse aktiivisena jotta saatte uutta luettavaa. Toivottavasti yhä useampi innostuu ajan myötä seuraamaan blogia, nimittäin ajattelin että 50 lukijan rajan ylittyessä voisin tehdä jonkinlaisen erikoispostauksen, jonka aiheen te lukijat saatte tietenkin päättää. Ehdotuksia otetaan vastaan jo nyt, joten kaikki uudet blogiin eksyjät kipinkapin liittymään lukijaksi jotta saadaan postaus toteutettua! :)

Mutta nyt varsinaisiin kuulumisiin. En olekaan reiluun kahteen viikkoon ehtinyt kirjoitella, ei yksinkertaisesti ole ollut hetkeäkään aikaa. Hui kuinka paljon tähän kuluneeseen aikaan mahtuisikaan kerrottavaa... Tässä kiireisimmille lukijoille hyvin tiivistetysti:

1) Lukio ohi, jes!
2) Sain töitä, tupla jes!
3) Reeta is back, tripla jes!

Ja nyt seuraa hieman pidempi versio tapahtumista:

1) Kirjoitin siis näiden parin viikon aikana viimeiset neljä ainetta eli äidinkielen, psykologian, englannin ja matikan. Ennestään mulla oli kirjoitettuna jo ruotsi ja terveystieto. Nyt sitten vain jännätään loppuja tuloksia... Sentään tiedän päässeeni kaikista aineista läpi, joten lukio on omalta kohdaltani virallisesti ohi! :)

2) Kävin kirjoituskiireiden lomassa parissa työhaastattelussa, ja ilokseni sain toivomani paikan kotikaupunkini ABC:ltä! Olenkin nyt jo käynyt parissa työharjoittelussa ja pidän työstäni koko ajan enemmän ja enemmän, sillä siinä yhdistyy kaikki mitä voisin työltä toivoa: mukavat työkaverit, paljon tekemistä sekä tietenkin sopivan suuruinen palkka ;)

3) Ja viimeisenä kaikista tärkein asia: meillä on nyt Reetan kanssa takana kaksi valmennusta ja yhdet kisat, joissa kaikissa R on ollut jo lähes oma itsensä! Hyppyhalut ovat tulleet takaisin, ja vaikka Reeta on vieläkin välillä epävarma ja meidän meno on melkoisen hätäistä, niin oikeaan suuntaan ollaan menossa :).

Tämä "paraneminen" alkoi 10.3. olleesta Seppo Laineen maastoestevalmennuksesta. Kuten viime aluevalmennuksissakin, Reeta oli taas aivan oma itsensä kun vastassa oli pelkkiä maastoesteitä. Hypättiin aika pieniä esteitä koko tunti ja Reeta oli innokkaana menossa yli kaikesta eteen tulevasta. Seppo kiinnitti paljon huomiota hevosten suoruuteen, jolloin huomasin itsekin Reetan olevan välillä tosi vinossa estettä lähestyessä. Aloinkin heti kotitreeneissä harjoittelemaan oikein toden teolla suoraan kulkemista, ja kyllä se vain osaakin olla hankalaa, Reeta kun on melkoinen kiemurtelija :D. Tässä vielä videokooste Sepon treeneistä:Seuraava tavallinen estevalmennus meillä oli viime torstaina. Parin viikon loma rataesteistä taisi tehdä Reetalle hyvää, sillä se oli alusta asti aivan erilainen kuin aikaisemmilla kerroilla. Suurin muutos oli, että R oikeasti imi taas itse esteelle, mitä se ei ole vähään aikaan tehnyt. Pystyin pitkästä aikaa taas vain ohjaamaan esteelle Reetan hoitaessa loput. Toinen hyppäämistä helpottanut asia oli ahkera suoruuden harjoittelu, sillä nyt mun oli helpompi tehdä sujuvia käännöksiä ilman että vein samalla Reetalta kaiken laukan. Ihan lopputunnista meille tuli  muutama kielto, ilmeisesti Reetan väsymyksen takia. Niistä päästiin kuitenkin yli ihan vain sillä, että ratsastin itse vähän enemmän pohkeella. Tästä tunnista ei valitettavasti ole mitään materiaalia, mutta meno oli selvästi erinäköistä kuin aikoihin :).

Torstain hyvän fiiliksen pohjalta päätettiin sitten ilmoittautua tämän kauden ensimmäisiin kisoihin! Tänään sitten oltiin Salossa seuraestekisoissa hyppäämässä 60 ja 80cm (molemmissa tyyliarvostelu). Aloitettiin mahdollisimman matalalta tasolta, jotta saatiin itseluottamusta kerryttävä kokemus alle ennen 80cm luokkaa. 60cm menikin hyvin, Reeta hyppäsi rohkeasti ja innokkaasti, ja ratakin oli ihanan lyhyt ja helppo. Tuloksena oli puhdas rata, ja tyyliarvostelussa saatiin 28 pistettä. Tässä video radasta:80cm esteillä Reetan epävarmuus alkoi jo hiukan näkyä. Heti kun esteet nostettiin verryttelyssä ratakorkeuteen, sain rohkaista Reetaa ratsastamalla paljon enemmän jalalla ja pitämällä aika reipasta tempoa yllä. Radalla pidin saman tempon välittämättä tyyliarvostelusta, sillä tällä hetkellä tärkeintä on pitää molempien itseluottamus yllä. Tuloksena oli toisesta vaiheesta yksi pudotus liiallisen vauhdin takia, mutta yhtäkään kieltoa ei kisojen aikana tullut, joten olen järjettömän ylpeä Reetasta <3. Laitan radan videon tänne näkyville, vaikka siitä en erityisen ylpeä olekaan. Lähinnä kaikki käännökset olivat todella ongelmallisia, koska en saanut niissä apuja kunnolla läpi. Reeta on myöskin kehittänyt itselleen tavaksi vääntää päätä väärään suuntaan reippaassa laukassa, mikä ottaa videolla pahasti silmään. No, pikkuhiljaa lähdetään korjailemaan näitä ongelmia ja haetaan rauhallisempaa tempoa ja parempia käännöksiä. Estekorkeuttakin nostetaan vähitellen sitä mukaa, miltä Reeta tuntuu. Tämänkertainen video näyttää aika hyvin sen tason, jolta lähdettiin liikkeelle. Toivottavasti voin sitten myöhemmin verrata tätä vähemmän kaunista menoa uusiin parempiin suorituksiin!
Tähän loppuun vielä muutama kuva kisoista (kaikki verryttelyistä):60cm


Oli ilmeisesti pelottava este :D


80cm, hieno tamma <3

Innokas kisaponi valmiina koitoksiin! (Huomatkaa myös uusi hankintani
 rintaremmimartingaalit, 
jotka tosin kaipaavat lisää säätöreikiä ;D)

Nyt pyydänkin teitä lukijoita, niin vakituisia kuin anonyymejäkin, avaamaan sanaiset arkkunne ja kommentoimaan! Olisi hienoa saada tietää mielipiteitänne ja mahdollisia parannusehdotuksia, jotta pystyn tekemään blogista entistä paremman :).

2 kommenttia:

  1. Kiva että teillä on taas Reetan kanssa alkanut sujua! :) Blogi on nyt oikein hyvä, enkä löydä mitään merkittäviä parannusehdotuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäät ihan tällaisenaan :). Joo parempaan suuntaan ollaan menossa Reetan kanssa, toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena...

      Poista