tiistai 5. maaliskuuta 2013

Aluekenttävalmennus: 2. päivä

Toisen valmennuspäivän meno olikin hieman erinäköistä, nimittäin kieltävä Reeta tuli takaisin... 
Alussa vielä tuntui, että tästä saattaa jopa tulla jotakin, sillä Reeta oli sopivasti rauhallisempi kuin lauantaina. Alkuverryttelyn jälkeen aloitettiin raviväistöillä niin, että väistettiin uralta oikealle ennen kavalettia, ja kavaletin jälkeen väistettiin takaisin uralle. Reeta teki väistöt ensimmäiset pari kertaa todella kivasti ja rennosti, harmi vain ettei saatu niistä videota. Tehtävän loppua kohti R vähän kyllästyi eikä malttanut enää keskittyä, mutta saatiin sentään ihan kohtalaisia pätkiä aikaiseksi.

Seuraavaksi tehtiin laukanvaihtoharjoitusta kavalettien avulla. Tarkoitus oli siis hypätä vasemmassa laukassa ensimmäinen kavaletti vinoon ja laskeutua oikeassa laukassa, jossa kierretään keskimmäinen kavaletti ja hypätään kolmas kavaletti taas vinoon ja laskeudutaan vasemmassa laukassa. Oli vähän vaikea selittää, mutta videolta näkyy paremmin. Ekalla yrityksellä Reeta tuli kaarteen vastalaukassa, mutta sitten sain avut paremmin läpi ja muut kerrat sujuivat mallikkaasti (tosin videolle tallentunut ensimmäinen kavaletin ylitys on hieman kömpelö :D). Oikeassa kierroksessa hypättiin kaikkia kolmea kavalettia ja tarkoitus oli saada molempiin väleihin tasaiset kolme askelta. Tämä tehtävä sujui meiltä alusta asti hyvin.

Varsinainen hyppääminen aloitettiin pienellä okserilla (kuvassa). Reeta tuntui siinä vaiheessa ihan omalta vanhalta itseltään ja hyppäsi itsevarmasti ja innokkaasti. Seuraavan tehtävän n. 80-90cm okserilla Reeta kuitenkin yllättäen kielsi, enkä edelleenkään tiedä miten pysyin kyydissä... Isäni sai onneksi koko tapahtuman videolle ja pakko myöntää, että oli se kyllä melkoisen hupaisaa katsottavaa :D.

Vanha kunnon Reeta <3

Tästä ensimmäisestä kiellosta sitten jatkui se sama meno, mihin ollaan jo parissa edellisessä estevalmennuksessa ehditty tottua. En jaksa asiaa sen kummemmin enää analysoida, mutta loppu tunti meni jotakuinkin näin: hyppy, kielto, kielto, hyppy, hyppy, kileto, kielto, kielto, hyppy, kielto, hyppy. Eli välillä Reeta hyppäsi oikein mielellään ja seuraavaksi ei mennyt yli sitten millään. Carlikaan ei osannut sanoa tähän syytä, mutta hypättiin sitten suosiolla pelkästään pieniä, alle 80cm esteitä, ja yritettiin rakentaa Reetalle itseluottamusta. Mentiin myös koko ajan aika reipasta laukkaa, sillä se tuntui helpottavan hyppäämistä Reetan kannalta.

Kummallisinta on, että vaikka tunti meni suoraan sanottuna täysin penkin alle, osasin suhtautua siihen huomattavasti paremmin kuin edellisillä kerroilla. Oikeastaan en osaa enää harmitella yhtään. Reeta on todistetusti terve, ja syy kieltoihin lymyilee ilmeisestikin jossain pienen suokkitamman korvien välissä. Nyt vaan jatketaan harjoittelua hevosen ehdoilla ja lähdetään kisaradoille vasta kun ollaan siihen valmiita :). 

Videokoosteen teossa suorastaan innostuin. Mulla oli tunnista paljon materiaalia ja yhdistelinkin videopätkiä aika lailla huumorimielessä. Itse tykkään lopputuloksesta, mitä mieltä te lukijat olette? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti