tiistai 3. toukokuuta 2016

Hevosten täyteinen pääsiäinen

Kiirettä on pitänyt viime aikoina, sillä teen normaalin palkkatyöni lisäksi opiskeluihini kuuluvaa kahden kuukauden harjoittelua lastensuojelussa. Kun tunteja on viikossa normaalin kymmenen sijasta 45, ei aikaa tahdo jäädä nukkumisen lisäksi mihinkään muuhun. Samasta syystä myös blogi viettää pientä hiljaiseloa tällä hetkellä. Onneksi harjoitteluni on kuitenkin todella mielenkiintoista, joten sen puolesta jaksaa pari kiireisempää kuukautta vallan hyvin.

Nyt kuitenkin halusin päästä kertomaan hevoskuulumisia, kun niitä kerrankin on reilusti. Pääsiäislomalla pääsin pitkästä aikaa kunnolla hevoselämän makuun, sillä sain liikuttaa tuttujeni hevosia neljän päivän ajan heidän ollessa lomamatkalla. Kyseiset hevoset ovat täällä blogin puolella melko uusia tuttavuuksia. Toinen on 10-vuotias kimo ruuna Julle, jota liikuttelen nykyään usein ollessani Paimiossa. Toinen hevonen puolestaan on kaverini Riikan vuokraama 6-vuotias tamma Lilli, jota olen päässyt ratsastamaan muutaman kerran.

Julle
Lilli
Ratsastin molemmat hevoset itsenäisesti torstaina ja sunnuntaina, joten näiltä kerroilta ei luonnollisesti ole kuvia. Perjantaina kaverini Pauliina tuli mukaani ratsastamaan ja menimme hevosilla vuorotellen, jotta Pauliina pääsi testaamaan molempia. Menin ensin itse Lillillä, sillä tamma oli ollut torstaina alkuun jäykkä ja huonolla tuulella. Halusin varmistaa, että se vetristyy huolella eikä ala testaamaan uutta ratsastajaa, sillä nuorena ja raakana hevosena Lilli helposti koittaa viedä päätösvallan itselleen. Tamma oli kuitenkin jo paljon parempi ratsastaa, joten pääsimme suunnitellusti vaihtamaan hevosia.
Jullen selässä olen ollut alusta asti kuin kotonani, sillä ruuna on oikea hyvän mielen hevonen. Se on juuri mun tyyppinen: herkkä, reipas ja vähän vekkuli. Julle on aina ratsastuksen alussa hieman kiireinen, mutta silti pohkeelle hidas. Samalla se myös kyttää kaikkea ympärillä tapahtuvaa valmiina spurttaamaan. Neljän päivän treenien aikana Jullesta tuli kuitenkin päivä päivältä rennompi, joten en voinut olla tyytyväisempi ruunaan.

Kaikki Jullen kuvat on otettu lauantaina, jolloin Riikka oli mun kanssa ratsastamassa. Julle oli silloin ihan parhaimmillaan, ainoa missä olisi korjaamisen varaa on oma istuntani. Jullen pienikokoisuus yhdistettynä isoon raviin aiheuttaa mulle vielä ajoittain ongelmia :D Lillin kuvat puolestaan otettiin jo kauan ennen pääsiäistä (kuten lumisista maisemista voi arvata), mutta koska ne ovat ainoita musta ja Lillistä otettuja, pääsevät ne nyt esille. Kaikin puolin pääsiäisloma oli hevoselämää parhaimmillaan: seitsemän kertaa hevosen selässä neljän päivän aikana. Lisää tällaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti