maanantai 25. heinäkuuta 2011

Junnumeeting

Nyt on sitten toinen junnumeeting takana :) Tänä vuonna mulla oli valmentajana Tiina Vähämäki, joka pitikin todella hyviä tunteja. Kerron vähän joka tunnista ja kuviakin mulla on lähes joka ratsastuskerralta.

Ma 18.7. 
Koulutunti
Aloitettiin siis koulutunnilla ja mentiin kahdessa isossa ryhmässä. Tehtiin lähinnä ihan perustyöskentelyä ravissa ja laukassa. Lisäksi tehtiin pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Kapsi liikkui energisesti ja oli tosi kiva ratsastaa.

© Terhi Lehtimäki

Estetunti derbykentällä
Päästiin heti ekana päivänä hyppäämään derbykentälle ja Kapsi oli innoissaan. Hypättiin bankettia monesta suunnasta, kuivahautaa, gulvermannia ja sitä mäen päällä olevaa tukkia. Kapsi hyppäsi kaiken mitä tuli eteen ja oli ekaa kertaa niin innoissaan että laukkasi paikallaan kun ei malttanut odottaa meidän vuoroa :)© Terhi Lehtimäki
© Terhi Lehtimäki
Ti 19.7.
Estetunti
Tiistaina meillä oli vaan yksi tunti ja mentiin hyppäämään Sujuvalle. Tehtiin alkuun puomityöskentelyä ravissa. Kapsi ei millään jaksanut ravata joten me tultiin sitten ravipuomeja laukassa :D Sitten mentiin erilaisia estetehtäviä ja lopuksi hypättiin n. 90cm rataa. Kapsi oli taas innoissaan ja meni hyvin.


Pomppuponi :)

Ke 20.7. 
Puomitunti
Mentiin heti aamusta taas Sujuvalla ja tehtiin ympyrällä erilaisia puomiharjoituksia ravissa ja laukassa. Kokeiltiin möys tulla kahden puomin väliä ensin kuudella askeleella, sitten viidellä ja lopuksi seitsemällä. Viimeiseksi hypättiin kahdeksikolla pientä ristikkoa ja koitettiin tehdä mahdollisimman pieniä kaarteita. Ajattelin että tosta tunnista tulee mulle ja Kapsille aika hankala, mutta se sujuikin yllättävän hyvin ja Kapsi kuunteli mua hyvin koko ajan.

Maastoestetunti 
Vihdoinkin päästiin hyppäämään maastoesteitä ja vaikka Kapsi oli alkuun väsynyt, niin johan väsymys kaikkosi kun alettiin hypätä. Kenttähevostaustaa ei voinut olla huomaamatta, kun Kapsi painoi onnessaan joka ikisen maastoesteen yli :) Pieniä kommelluksia kyllä oli matkassa, nimittäin meidän jalustin katkesi puolessa välissä tuntia (lopputunnin hyppäsin sit jalka jalustinhihnassa) ja yhdessä hypyssä mun silmään lensi joku iso möykky enkä nähnyt hetkeen yhtikäs mitään :D

Iloinen hevonen ja iloinen ratsastaja :)
To 21.7. 
Leirikisat
Kun tultiin derbykentälle, ilma oli vielä tosi hyvä. Meidän 110cm luokan verryttelyssä taivas alkoi tummua ja heti kun me päästiin radalle odottamaan hyppyvuoroa, taivas ihan kirjaimellisesti repesi. Ukkosti, salamoi ja vettä tuli kun saavista kaatamalla, joten luokka keskeytettiin. Odoteltiin sitten puoli tuntia ravihevosten katoksessa ja mentiin lopulta edelleen sateessa jatkamaan kisat loppuun. Esteitä tosin vähän laskettiin huonon pohjan takia. Meidän kisat loppui vähän lyhyeen kun kiellettiin ulos kolmosesteellä. Kapsi ei yhtään kytännyt ja lähestymisissäkään ei ollut vikaa, joten kiellot taisi johtua vaan Kapsin väsymyksestä. Mutta urheasti Kapsi jaksoi koko viikon, joten leirikisat ei jääneet harmittamaan :)

Täydellinen kisailma :D
Saatiin sentään kuvakin meidän vähän lyhyeksi jääneestä radasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti