keskiviikko 10. elokuuta 2011

Tallin hevosten esittelyä

Ensi kaudella Kapsi siirtyy opetusmestariksi nuoremmalle vuokraajalleen, joten mun olisi tarkoitus alkaa kilpailla tallin kahdella nuorella tammalla, Hawanalla rataesteitä ja Reetalla kenttää. 
Blogissa tulee siis esiintymään enemmän uusia hevosia, vaikka kirjoittelenkin edelleen Kapsin kuulumisia aina välillä. Siksi ajattelin esitellä tallin muutkin hevoset, jotta kaikki lukijat pysyvät kärryillä :)

Hawana II "Hawana, Hawa"

Hawana on tallin uusin tulokas, joka saapui helmikuussa 2011. Neiti on 6-vuotias täykkäriristeytys. Hawana on todella kiltti hoitaa, mutta ratsastaessa kuumuu helposti ja onkin todella herkkä ratsastaa. Olen mennyt tällä vasta muutamia kertoja maastossa ja kerran kentällä, eikä muuten ollut kaunista katsottavaa... Hawana enimmäkseen kaahasi turpa taivaassa alta pois ja kun koitin hidastaa käyntiin, herkkä neiti nostaakin laukan :D Lopussa jokin loksahti kohdilleen ja onnistuttiin menemään tasaista ja rentoa ravia. Harjoittelua vaan lisää niin kyllä meidän yhteistyö tästä paranee.

M.H. Amos "Reeta" 

En ole koskaan ollut suokki-ihmisiä, mutta tässä on suomenhevonen mun makuun! Reeta on 8-vuotias energinen tamma, jolla olen ratsastanut epäsäännöllisesti jo kaksi vuotta. Yhdet 70cm estekisat ollaan Reetan kanssa hypätty ja aluekoulukisoissa rämmittiin läpi helppo B:3 prosentein 53 ja risat. 
Tositilanteessa Reeta osaa kaikesta arkipäiväisestä sätkyilystä huolimatta olla todellinen viilipytty. Se tuli huomattua viimeksi maanantaina, kun oltiin pitkästä aikaa hyppäämässä Reetan kanssa. Tunti oli mennyt tosi hyvin, mutta yhtäkkiä mentiin nurin hypyn jälkeen. Reetan etujalat petti alta ja raukka kaatui suoraan turvalleen. Mun jalka jäi ikävästi väliin ja sen jälkeen Reeta vielä kaatui mun päälle. Päästiin nopeasti ylös ja selvittiin onneksi molemmat vaan parilla naarmulla. Tämän jälkeen nousin takaisin selkään ja kun Reeta vaikutti olevan kunnossa, hypättiin vielä sama este uudelleen vähän pienempänä ettei jäisi traumoja. Upea eläin <3


Chara Bay IRE "Sara"
Sara on 24-vuotias täykkäriristeytys, joka on nuorempana kilpaillut paljon varsinkin esteillä. Nyt turbomamma on jo eläkkeellä, mutta on edelleen todella pirteä ja hyväkuntoinen. Saraa käy säännölisesti liikuttamassa muutama aikuisratsastaja ja Sara on myös päässyt alkeisratsun hommiin opettamalla muutamaa kokematonta ratsastajaa laukkaamaan ja hyppäämään pieniä esteitä. Itse menen vanhalla mammalla aika harvoin, mutta on aina ilo mennä niin kiltillä ja kuitenkin niin energisellä hevosella kuin Sara.
Prostak "Rontti"

Rontti on tallin ainoa "yksityishevonen", 23-vuotias tilastoruuna. Rontti on todella kiltti ja luotettava vanhaherra, jolla kuitenkin on pilkettä silmäkulmassa. Nuorena Rontti on ollut todella taitava kouluhevonen, jolla on kisattu myös esteitä. Ratsastan Ronttia silloin tällöin kun sille tarvitaan liikutusapua.P.S. Lisäsin nyt tänne blogiin tuon tykkäys-toiminnon, joten muistakaahan kertoa mielipiteenne postauksistani. Myös kommentteja saa jättää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti