keskiviikko 28. elokuuta 2013

Arvostelut

Ensinnäkin iso kiitos kaikille osallistujille! Blogeja osallistui sen verran vähän (tätä kautta kuusi ja Facebookin puolelta kaksi), että päätin arvostella kaikki. Ideanihan oli arvostelun lisäksi luokitella blogit eri ryhmiin, mutta saa nähdä miten onnistuin siinä, rajoja kun oli melko vaikea määrittää... 

Ottakaa myös huomioon, että nämä arvostelut ovat vain omia mielipiteitäni! Eri mieltä saa toki olla ja vastaväitteitäkin voi esittää perustelujen kera :). Pyrin kuitenkin arvostelemaan kaikki blogit mahdollisimman rehellisesti niin hyvien kuin huonojenkin puolien osalta, koska tuskin kukaan bloggaaja hyötyy "ihan kiva blogi ja nätti heppa" -arvosteluista.


Ryhmä 1: Isot blogit

Tavoitteellisesta kouluratsastuksesta kertova blogi, joka menee mielestäni jo isosta blogista yli viidelläsadalla lukijallaan. Lähes kaikissa tapauksissa lukijamäärä kertoo paljon blogin tasosta, eikä tämäkään blogi ole poikkeus: laadukkaat kuvat, hyvät esittelysivut sekä kattavat tekstit tekevät tästä blogista kiinnostavan lukea. Itsekin olen tätä blogia seuraillut jo pitkään, koska siinä pääsee seuraamaan "ihan oikeaa" kouluratsastusta tavanomaisen puskailun sijaan. Terhi on todella, todella taitava kouluratsastaja ja hänellä on mitä upein hevonen allaan! Mutta kuten kaikista blogeista, tästäkin löytyy omat pienet "vikansa". Banneri ja muu ulkoasu eivät ole tällä hetkellä kummoisia (aikaisemmat tosin ovat olleet hienoja) ja esittelysivujen otsikoiden fontti on melko vaikeaselkoinen. Postaukset puolestaan jäävät usein pintapuolisiksi, joten niihin kaipaisin lisää syvällisyyttä: omia ajatuksia, haaveita ja tunteita. 
Arvosana: 9


Ryhmä 2: Nopeasti kasvavat blogitIhan ensiksi pitää mainita, että tämä on ainoa ratsastuskouluoppilaan blogi, jota itsekin luen! Täytyy sanoa, että olin alkuun hyvin ennakkoluuloinen, koska yleensä tämäntyyppiset blogit ovat todella sekavia: hevosia ei esitellä kunnolla lukijoille eikä kuvia ole lähes ollenkaan, joten täytyisi käydä kyseisellä tallilla saadakseen blogista jotain irti. Tämä blogi oli kuitenkin iloinen yllätys! Jo banneri on todella hieno, ja lisää hyvälaatuisia kuvia löytyy joka postauksesta. Tärkeimmät hevoset on esitelty niin kattavasti ja selkeästi, että jopa tällainen vihanneksen muistilla varustettu lukija tietää, mistä hevosesta tai ponista milloinkin puhutaan ;D. Pienenä miinuksena vähäiset tiedot kirjoittajasta, hieman turhan puhekielinen kirjoitustyyli sekä omaan silmään sekava tausta. Silti kaiken kaikkiaan todella potentiaalinen blogi, ymmärrän hyvin miksi lukijakunta kasvaa päivä päivältä! 
Arvosana: 9-
Blogi omassa pihassa asuvista hevosista. Ulkoasu on mielestäni siisti ja toimiva, muttei kovin mieleenpainuva. Esittelysivut ovat selkeitä, tosin enemmänkin tietoja voisi olla. Plussaa että kuvia on paljon, mutta osassa laatu ei ole kovinkaan hyvä. Mieluummin vähemmän kuvia paremmalla laadulla, niin koko postauksista tulisi laadukkaampia. Kirjoitustyyli on omaan makuuni liian puhekielistä ja joistakin postauksista tuli vähän hutaistu vaikutelma. Pidän kuitenkin siitä, että postauksia tulee ahkeraan tahtiin ja ne ovat hyvin monipuolisia. 
Arvosana: 8Blogi yläasteikäisen tytön ja kahden suloisen ponin yhteiselosta. Pidän bannerista todella paljon, mutta blogin tausta ei mielestäni tee bannerille oikeutta (jokin yksivärisempi sopisi paremmin). Tekstiä on helppo lukea ja hyvälaatuiset kuvat tuovat niihin mielenkiintoisuutta. Esittelysivut taas olivat turhan suppeita, ja toisella ponilla ei ollut sivua ollenkaan, joten taustatietoa uusille lukijoille on todella niukasti. Myös kisatuloksille voisi tehdä oman sivunsa. Vielä yksi miinuspuoli blogissa oli sen tämänhetkinen negatiivinen ilmapiiri (mikä tosin missään nimessä ei ole kirjoittajan vika!), johtuen ilkeitä kommentteja jättävistä anonyymeistä ja näiden kommenttien jälkipuinneista. Toivon mukaan tämä kuitenkin jää pois mahdollisimman pian :). 
Arvosana: 8½


Ryhmä 3: Hitaasti kasvavat / vielä tuntemattomat blogitTavoitteellinen kilpailu- ja treeniblogi, jossa mukana myös varsan koulutusta. Blogin ulkoasu miellyttää ainakin omaa silmääni ja bannerikin on melko onnistunut. Postauksissa on paljon hyvälaatuisia kuvia ja videoita, jotka elävöittävät tekstiä (muutamat videot tosin ovat venyneet outoihin mittasuhteisiin, se hieman häiritsee katsomista). Kisaamisesta ja valmentautumisesta kiinnostuneet saavat paljon irti yksityiskohtaisista selostuksista, ja myös kirjoitustyyli on asiallinen ja helppolukuinen. Välillä eri harjoituksista ja kisaradoista kertominen saattaa kuitenkin mennä jo liiankin yksityiskohtaiseksi (sinänsä positiivista että kerrankin näin päin!), jolloin kiireisempi lukija ei enää jaksa keskittyä. Esittelysivut taas ovat todella kattavat ja kaikki hevoset on esitelty omilla sivuillaan. Rehellisesti sanottuna en edes ymmärrä, miksei näinkin laaukkaalla blogilla ole sen enempää lukijoita, vaikka kaikki ainekset hyvään blogiin ovat kasassa? Mene ja tiedä... 
Arvosana: 9Blogi 12-vuotiaan tytön elämästä ylläpitohevosen kanssa. Banneri on mielestäni turhan yksinkertainen ja muutenkin ulkoasu kaipaisi jotain väriä. Plussaa on, että esittelysivut löytyvät niin kirjoittajasta kuin hevosistakin. Postauksia tulee melko harvoin, mutta niiden perusteella kiinnittäisin huomiota puhekielisyyksien vähentämiseen ja hymiöiden sekä sydämien käyttöön. Hyvälaatuisia kuvia saisi olla enemmän, nyt suurin osa on epätarkkoja. Suurimmat miinukset blogissa ovat kuitenkin muunneltu kursori (saisi olla ihan tavallinen nuoli) sekä sivupalkin vilkkuva Eiffel-torni, joka suoraan sanottuna pilaa ainakin oman lukukokemukseni. Pienillä muutoksilla saisi kuitenkin ihmeitä aikaan, joten uskon että tässäkin blogissa on ainesta hyväksi blogiksi! 
Arvosana (tällä hetkellä): 5

Jostain syystä bannerin koko teksti ei näy, mutta täältä näet kunnollisen version! Blogi kertoo siis kohta 14-vuotiaan tytön ja persoonallisen vuonohevosen yhteiselosta. Banneri on mielestäni todella onnistunut ja muutenkin ulkoasu on ihanan pirteä. Postaukset ovat todella kypsiä ja hyvin kirjoitettuja kirjoittajan ikä huomioon ottaen, siitä suuri plussa! Myös kuvat ovat todella hyvälaatuisia ja jopa taidokkaita, samoin videot. Kattavilta esittelysivuilta uudet lukijat löytävät kaiken olennaisen kirjoittajasta ja poneista. Ainoina miinuksina sanoisin melko harvan postaustahdin sekä jälleen kerran tuon muokatun kursorin (tai ehkä olen vain liian vanha ymmärtämään niitä :D). Postauksiakin voisi vielä parantaa kertomalla yksityiskohtaisemmin omista tavoitteista, haaveista ja ajatuksista, jotta lukija voisi eläytyä paremmin mukaan. 
Arvosana: 9-
Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä, koulupainotteinen blogi 18-vuotiaan tytön elämästä kahden oman hevosen kanssa.  Omasta mielestäni blogin banneri on vähän irrallisen näköinen, mutta muuten ulkoasu on siisti ja toimiva. Postaukset ovat helppolukuisia ja kiinnostavia ja kuvat hyvälaatuisia, joitakin tosin voisi rajata lähemmäs. Esittelysivuilta ei löydy kovinkaan paljon tietoa hevosista, joten ne jäävät lukijalle melko vieraiksi. Jäin myös kaipaamaan videoita koulukisoista, sillä niistä pääsisi näkemään enemmän kuin pelkistä kuvista. Tämän blogin todellakin kategorioin tuonne vielä tuntemattomien blogien puolelle, sillä potentiaalia on vaikka muille jakaa!
Arvosana: 8½


Huh, näissä arvosteluissa olikin melkoinen työ! Toivottavasti ainakin kyseisten blogien kirjoittajat saavat näistä itselleen jotain hyötyä, ja mikseivät muutkin bloggaajat, sillä samoja plussia ja miinuksia löytyy lähes kaikista samantyyppisistä blogeista :).

9 kommenttia:

 1. Oi kiitos paljon arvostelusta! :)

  VastaaPoista
 2. Vau, tää oli oikeesti ihan super! :) Rehelliset ja selkeät mielipiteet asioista. Kiitokset arvostelusta! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon arvostelusta. Tuli paljon hyvää rakentavaa palautetta! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti paljon arvostelusta! Nää oli hyviä :)

  VastaaPoista