Salla

Olen Salla, 24-vuotias nainen Varsinais-Suomesta. Taskussa on sosionomin paperit ammattikorkeakoulusta, ja tätä nykyä työskentelen ohjaajana lastensuojelu- ja kriisityön parissa. Asun avomieheni ja kahden pienen koiramme kanssa. Päiväni täyttyvät työssäkäynnin lisäksi koirien kanssa lenkkeilystä, kavereiden näkemisestä sekä liikutushevosilla ratsastamisesta.

Olen luonteeltani iloinen, rehellinen ja todella puhelias. Ratsastajana puolestaan olen rohkea, tavoitteellinen ja äärettömän tunnollinen. Haluan oppia hevosista ja ratsastuksesta mahdollisimman paljon, joten en koskaan kieltäydy mahdollisuudesta päästä ratsastamaan erilaisilla hevosilla. Kaukaisissa tulevaisuuden haaveissani siintää oma hevonen, mutta haaveen toteutumista odotellessa pyrin kehittymään erilaisten vuokra- ja liikutushevosten parissa.


Ratsastushistoriani


Aloitin ratsastuksen 12-vuotiaana Uotilan tallilla, joka tosin on jo tähän päivään mennessä lopettanut ratsastuskoulutoimintansa. Kävin Uotilassa tunneilla kerran viikossa vuosina 2006-2009, eli noin kolmen vuoden ajan. Lopetin tunneilla käymisen melko pian ensimmäisen vuokrahevosen löydettyäni, sillä useammalla tallilla käyminen osoittautui turhan haastavaksi.

Käytyäni Uotilassa lähes kahden vuoden ajan, kaipasin ratsastukseen jotain uutta, joten aloin käymään kerran viikossa tunnilla myös Ratsutalli Astorissa. Tällä tallilla jatkoin ratsastusta vielä lähes vuoden sen jälkeen kun aloitin ensimmäisen vuokrahevoseni kanssa, mutta lopulta sekin jäi, koska halusin keskittyä täysipainoisesti vuokraamiseen.

Petit Noir, Ratsutalli Astor
Kävin myös monilla ratsastusleireillä vuosina 2007-2011. Leireillä en ehkä varsinaisesti kehittynyt ratsastajana, mutta kokeilin sitäkin enemmän uusia asioita, mm. islanninhevosilla ja puhdasverisillä arabeilla ratsastusta, vikellystä sekä lännenratsastusta. Vuosina 2007 ja 2008 olin kesäleirillä Jaakkolan islanninhevostallilla, vuonna 2009 ratsastuskoulu Castellossa, vuosina 2010 ja 2011 ratsastuskoulu KT-Tallilla sekä vuonna 2011 myös Hovin ratsutilalla.

Greif, ratsastuskoulu KT-Talli
Zider ox, Hovin ratsutila
Ratsastusurani tähänastinen kohokohta oli ensimmäinen vuokrahevoseni, puoliveriruuna Kapsikum Ks, jonka kanssa olen oppinut ja kehittynyt kaikkein eniten. Vuokrasin Kapsia 1.12.2008-1.12.2011 välisen ajan. Kapsista on blogin puolella harmttavan vähän materiaalia, sillä aloitin blogin pitämisen vasta yhteistyömme loppuvaiheilla. Kauden 2011 lopulla ruunalla alkoikin ikä painaa, joten oli aika siirtyä nuorempaan hevoseen.

Kapsi
Näin kuvioihin astui samalla tallilla ollut suomenhevostamma M.H. Amos eli Reeta, jota vuokrasin 1.12.2011-19.7.2013. Reetan kanssa pääsin soveltamaan Kapsin kanssa oppimiani taitoja, ja opin myöskin valtavasti lisää. Reetan aikana kirjoitin blogia vaihtelevalla aktiivisuudella, mutta melko paljon juttua löytyy tästäkin hevosesta. Yhteistyö Reetan kanssa loppui sen myyntiin, joten nykyään tamma toimittaa harrastehevosen virkaa uudessa kodissaan.

Reeta
Reetan jälkeen otin puoliylläpitoon eräältä yksityistallilta puoliveritamma Bellezan eli Lellen, jonka kanssa yhteistyö kesti lähes puoli vuotta. Lellen ratsasteluista löytyy blogin puolelta paljon tietoa ja materiaalia, sillä kirjoitin koko tämän ajan aika ahkerasti meidän kuulumisia.
Lelle
Seuraava vuokrahevoseni Zamira VII eli Cora astui kuvioihin 1.12.2013, ja samalla siirryin takaisin vanhalle tallilleni. Tämän tamman kanssa valmentauduin ja kilpailin kaudella 2014, jonka jälkeen hevosharrastukseni vaipui jäihin opiskelujen aloittamisen ja muuton vuoksi. Oli kuitenkin hieno kokemus päästä tutustuttamaan kokematonta, mutta laadukasta Coraa kisamaailmaan niin koulussa kuin esteilläkin!

Cora
Vuoden 2015 syksyllä halusin aktivoida ratsastusharrastukseni uudelleen reilun vuoden mittaiselta tauolta, jonka aikana en ratsastanut muutamaa satunnaista kertaa enempää. Tällöin kuvioihin astui Don Rosa eli Doro, jota vuokrasin useamman kuukauden ajan. Hevosen vuokraaminen opiskelun ja töiden ohella osoittautui turhan haastavaksi yhtälöksi, joten luovuin säännöllisestä ratsastamisesta. 

Doro
Doron jälkeen ratsastin vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti pienellä maalaistallilla Pirkanmaalla, jossa ratsuinani toimi kolme toisilleen sukua olevaa puoliveristä. Razzetto eli Razze oli näistä säännöllisin harrastuskaverini, ja tämän vanhemman ruunan kanssa pääsin hyppimään muutamat harjoitusestekisat sekä muuten maastoilemaan ja treenaamaan koulua. Satunnaisempiin ratsuihini kuuluivat myös kilpailukäytössä olleet ruuna Cobrato "Conna" sekä tamma Dolcetta "Myy". Tällä hetkellä olen kuitenkin jälleen hevoseton, sillä muutin takaisin vanhoille kotiseuduilleni Varsinais-Suomeen. Ratsastan kuitenkin aina tilaisuuden tullen tuttujeni hevosilla, jotta ratsastustaitoni eivät kokonaan ruostuisi.

8 kommenttia:

 1. Moi! Muistatko yhtään Uotilan tallin hevosten oikeita nimiä? Sukupostista löysin ne mitkä on nimettykin Uotilan tallin "nimiin", mutta entä muut, esim: Stella, Jesper jne. :) Kiitos jos muistat yhdenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mäkin oon juuri taas viime aikoina koittanut ettiä tietoja Uotilasta, sillä kävin siellä kesäleireillä vuosina 1996-1999, ja se oli niin ihana paikka. :) Olis kiva ollut nyt ratsastuksen uudelleen aloitettuani mennä ehkä siellä ratsastamaan vaikka irtotunnille, mutta kuten vähän epäilinkin niin se lienee sitten lopettanut ratsastuskoulutoimintansa. Muistan kyl kans jonkin verran hevosten oikeita nimiä, tosin niiden jotka siellä tuolloin 90-luvun lopussa asustelivat. Jesper oli ainakin Ferrum Jesper, ja oisko Stellan nimi ollut vaan Stella, jokin numero ehkä perässä?? Mitä muita kaipaat? :) Muistan niin kuinka tykkäsin Katista, se oli mun hoitohevonen kahtena viimeisenä vuonna, ja niiin ihana... <3 Mikki (Kedaf) oli myös ihana ratsastaessa, ja tais olla monen muunkin suosikki, vaikka hoidettaessa olikin vähän ilkeänpuoleinen joskus. ;)

   Poista
  2. Heititpä vaikean kysymyksen! Mulla pitäisi olla ylhäällä monta nimeä (mm. Stella, jolla oli joku vaikea saksalainen nimi), voin katsoa ne viikonloppuna :)

   Poista
  3. No olis kiva saada mahdollisimman monen, ei sinäänsä oo tiettä. Ratsastin Uotilassa joku 9 vuotta, kunnes se lopetti - eli ihan pikkusesta. Olisi tosi kiva saada sen takia mahdollisimman monen oikeat nimet, että näkee just sukutietoa ja mahdollisia kuvia jne :)

   Poista
  4. Niin tää jäi vähän kesken :)

   Poista
  5. Pahoittelut, tämä on jäänyt täysin unholaan blogin ollessa hiljaiselolla... Multa löytyi omalta listalta tällaiset: Ferrum Jesper, Sapfir SOV "Samu", Mary Milkbeard "Maikki", Sibertta "Bertta", Zaha du la Rose "Rusina", Lopin Vesa "Vesku", Kekäle, Galana, Gwibedog Sentinel "Poju", Kati, Kipunan Löytö "Putte", Ieva Kaisa, Stella von Dyke, Emilia II "Emppu", Kedaf "Mikki", Rulli, Froggy, Yammy, Venla ja Silverlea Lynnita "Lynni". Toivottavasti näistä on apua ja löydät tämän viestin vielä :)

   Poista
 2. Vielä muutama jos joku kaipaa nimiä: Half Pint "omppu", Kennedy "kessu", Dina barocco "dina", astoria, svarta dockan, vicky II, azza Tatjana, Sami al shemael, fellow, lord, mitähän mainitsematta? Itse kävin 92-97, tunneilla ja leireillä.

  VastaaPoista
 3. Voi tulipa muistot mieleen, kävin kanssa Azza, vicky, Dockan, Froggy, Fellow, Jesperi, Kessu, Sami, Valvatti, Astoria, Lordi, Dina, Mikki, Omppu... kyllä näiden jälkeen muistan nuo "uudet" Pojun kans yhden tunnin taisin mennä 😂😂

  VastaaPoista