Zamira VII

Zamira VII eli tutummin Cora oli vuokrahevoseni ajalla 1.12.2013-30.8.2014. Kyseessä on Saksasta tuotu 7-vuotias Holstainer-tamma, jonka omistaa ystäväni Mia. Koulutukseltaan Cora on vielä melko keskeneräinen, koulupuolella taittuvat helpon B:n asiat ja esteillä on hypätty noin 90cm rataa. Kapasiteettia tammalla kuitenkin riittää, joten jännä nähdä millainen peli tästä vielä tulee!

Perusluonteeltaan Cora on täysi kymppi: yritteliäs, kärsivällinen ja kiltti. Täysin mutkaton se ei kuitenkaan ole, sillä nuorena ja kokemattomana täytyy tietenkin välillä kokeilla rajojaan, ja tamma on myöskin aina tamma... Vaikeimpia asioita Coran kanssa ovat satulan ja loimien laitto. Muuten tamma on aika mutkaton hoitaa, kunnioittaa ihmistä taluttaessa ja on helppo lastata sekä kuljettaa.

Valmentauduin ja kilpailin Coran kanssa vuonna 2014 niin esteillä kuin koulussakin, hevosen ehdoilla edeten. Koulupuolella starttasimme yhdet harjoituskoulukilpailut ja muuten valmentauduimme säännöllisesti eri valmentajien opissa. Esteillä ehdimme startata muutamia 60-80cm luokkia epäsäännöllisellä menestyksellä, mutta harmillisesti emme päässeet enää kevään jälkeen kisoihin Coran saikkuilun ja oman ulkomaanmatkani takia. Cora kuitenkin kehittyi esteillä hienosti, sillä puolessa vuodessa esteillä täysin kokematon ja jännittynyt tamma rohkaistui valtavasti ja alkoi rakastaa hyppäämistä. Ylihyppääminen loppui lähes täysin ja kisajännitystäkään ei enää viimeisimmissä kisoissa ollut havaittavissa. Pääsimme myös kerran kokeilemaan Ypäjän maastoesteitä, mikä oli selvästi Coran juttu! Jouduin kuitenkin lopettamaan Coran vuokraamisen kesän jälkeen, sillä muutin pääkaupunkiseudulle opiskelemaan, jolloin ei ollut enää varaa eikä aikaa jatkaa. Näen kuitenkin Coraa edelleen satunnaisesti käydessäni kuvaamassa kaverini Riikan ratsastuksia, sillä Cora asuu samalla tallilla hänen vuokrahevosensa kanssa.

Rakennekuvat joulukuukuu 2013 ja kesäkuu 2014© Mari Soiniitty

<3

1 kommentti: