Kapsikum Ks

Elämäni hevonen, kiltteyden perikuva, huippuhyppääjä - näillä sanoilla kuvailisin tätä hevosta. Entinen vuokra-hevoseni Kapsikum Ks eli tutummin Kapsi on -95 syntynyt tummanruunikko FWB-ruuna. Vuokrasin Kapsia 1.12.2008-1.12.2011 eli kolmen vuoden ajan. Tuona aikana opin lähes kaiken mitä nykyäänkin tiedän hevosista ja ratsastuksesta. Kapsi oli mitä parhain opetusmestari, osaava hevonen joka ei antanut mitään ilmaiseksi. Luottamusta haettiin pisimpään, mutta sen saavutettuamme alkoi kehitystä tapahtua. Kapsi on nuoruusvuosinaan kilpaillut koulua, esteitä ja kenttää, joten kokemusta riitti jaettavaksi. 

Aloitimme kilpailemisen seuraluokista edeten aluekisoihin ja esteillä jopa kansallisiin asti. Osallistuimme mm. Hevoshullu Powercupiin ja Ypäjän Juniorimeetingiin vuosina 2010 ja 2011. Esteitä kilpailimme 120cm luokkiin asti ja koulua helppo B:n verran. Kenttää emme ikinä startanneet, mutta maastoesteitä tuli hypättyä useampaan kertaan. Kapsi oli mitä hienoin kisakumppani, loputtoman yritteliäs ja taitava.

KMR kansallinen este, 115cm
© Terhi Lehtimäki
Jumping Kemiö 2011, 120cm
Lopulta Kapsin ikä alkoi kuitenkin tulla vastaan, emmekä olisi enää päässeet yhdessä eteenpäin. Tulimme Kapsin omistajan ja valmentajani kanssa siihen tulokseen, että on aika vaihtaa nuorempaan hevoseen. Näin päädyin aloittamaan suomenhevostamma Reetan vuokraamisen, ja Kapsi pääsi jatkamaan opetusmestarin uraansa nuoremman tytön kanssa.

Kapsi laukkasi vihreämmille laitumille parantumattomien jalkavaivojen vuoksi 23.9.2013. Lepää rauhassa rakas <3
Ikuisesti muistoissa <3

1 kommentti:

  1. Oi miten kaunis sinä olet ja tietysti myös hevonen <3 ;)

    VastaaPoista