M.H. Amos

M.H. Amos eli Reeta on vuonna 2003 syntynyt suomenhevostamma, jota vuokrasin 1.12.2011-19.7.2013. En ole koskaan ollut suokki-ihmisiä, mutta tämä ainutlaatuinen tamma onnistui muuttamaan käsitykseni suomenhevosista täysin. Reetassa vain oli sitä jotain, vaikka se on monessa suhteessa entisen vuokrahevoseni Kapsin vastakohta.

Reetan luonteessa yhdistyivät tuittupäisyys ja hellyydenkipeys, arkuus ja rohkeus sekä jukuripäisyys ja miellyttämisenhalu. Reeta saapui tallille 6-vuotiaana, jolloin sillä oli ratsastettu vasta pari kuukautta. Suurin yllätys oli, kuinka hyvä hyppääjä ravisukuisesta tammasta lopulta kuoriutui. Muistaen meidän ensimmäiset hyppy-yrityksemme, en voi itsekään uskoa, että starttasimme parhaillamme hyväksytysti 110cm kansallisen suokkiluokan! Toisaalta, Reeta on aina rakastanut hyppäämistä niin paljon, ettei sen kanssa voinut olla etenemättä.

Parhaimmillaan vuokrasin Reetaa neljä kertaa viikossa. Olimme mukana Lounais-Suomen aluekenttävalmennuksessa ja sen lisäksi kävimme silloin tällöin muissa valmennuksissa. Kouluratsastusta harjoittelimme viikoittain kotivalmentajani opissa, sillä siinä on aina ollut eniten parantamisen varaa. Kilpailemisen aloitimme 70cm seuraluokista edeten nopeasti aluetasolle ja siitä edelleen kansalliselle tasolle asti. Muutamat aluekoulukilpailutkin tuli käytyä, kuten myös yhdet seurakenttäkilpailut.

Kouluratsastuksen aluejoukkuemestaruudet 2012Lopetin Reetan vuokraamisen, koska tamma päätettiin laittaa myyntiin. Ja niin 31.7. pieni suuri tammani lopulta lähti uuteen hyvään kotiin. Ikävä on kova, mutta tiedän että Reeta tulee vielä tekemään uuden omistajansa ylpeäksi <3

Ypäjän kisaviikko 2012

Ypäjän kisaviikko 2013,  90cm luokan voitto <3

1 kommentti: