tiistai 11. helmikuuta 2014

Kakara kisoissa ensimmäistä kertaa!

Sunnuntain kisapäivänä kello soi hyvin epäinhimillisesti kuudelta aamulla, ja tunnin päästä siitä raahustin silmät ristissä tallille laittamaan Coraa kisakuntoon. Onneksi neiti oli hyvällä tuulella, joten letitykset sun muut toimenpiteet sujuivat mallikkaasti. Yhdeksän jälkeen olimmekin jo kisapaikalla, sillä starttasimme heti ensimmäisen luokan alussa. Ratana meillä oli siis Helppo C- tasoinen Tutustumisluokan kouluohjelma. 

Verryttelyn alussa tuleva suoritus vaikutti kerrassaan lupaavalta, sillä en saanut Coraa lähellekään tuomaripäätyä, niin pelottavia maassa olevat tuolit olivat sen mielestä. Pikkuhiljaa sain kuitenkin siedätettyä Coraa niin kouluaitoihin kuin tuomaripäätyynkin, jolloin meno alkoi olla jo hieman sujuvampaa. Mitään kovin kummoista en ehtinyt verryttelyssä harjoitella, lähinnä keventelin isoilla ympyröillä ja koitin saada tamman mahdollisimman rennoksi. Lisäksi otin yhdet laukannostot molempiin suuntiin ja tein muutaman käyntiinsiirtymisen ravista. Cora toimi ihan mukavasti, mutta oli selkeästi jännittynyt.

Kilpailujen alettua meidän vuoromme tulikin melko nopeasti, ja siirryimme takaisin aitojen sisälle. Coraa jännitti edelleen, joten keventelin suosiolla pillin vihellykseen asti, sillä en halunnut hermostuttaa hevosta enää enempää. Itse rata sujui melko hyvin, vaikka meno ei sieltä rennoimmasta päästä vielä ollutkaan. Cora teki hienosti kaiken mitä pyysin, ja varsinkin laukannostot onnistuivat hyvin. Muutenkin saimme rennointa liikkumista juuri laukassa, ravissa taas oli vähän hakemista. Pisteitä tuli välillä 5-7,5 ja yhteensä saimme tulokseksi 57,8%. Huonoimmat pisteet tulivat kiemuraisilta pituushalkaisijoilta ja alkuradan voltin puolikkailta, jotka kaikki olivat ihan omia ohjausvirheitäni. Parhaimmat pisteet saimme käyntiinsiirtymisestä sekä laukannostoista.

Olin todella ylpeä Coran käyttäytymisestä koko kisareissun ajan, ei mitään turhaa säheltämistä yhdessäkään vaiheessa. Vielä kun pääsemme hakemaan lisää rutiinia kisaradoilta, niin eiköhän tuosta jännittyneisyydestäkin päästä pikkuhiljaa eroon. Sain radan videolle, joten pääsette näkemään meidän suorituksen ihan kokonaisuudessaan. Lisäilen tekstin joukkoon myöhemmin vielä kuviakin, jos onnistun meistä sellaisia löytämään!


6 kommenttia:

 1. Teillä meni ihan superhyvin! Cora on hieno. :)

  VastaaPoista
 2. Ei ollenkaan hullummin ekoiksi kisoiksi! Ens kerralla kun jossain menette niin olen kamala kyylääjä ja tulen katsomaan. Josko joskus edes pääsisi ja osuisi samaan paikkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ilman muuta katsomaan vaan :D En osaa vielä sanoa missä ja milloin kisataan seuraavaksi, mutta ilmoittelen niistä kyllä sitten täällä blogissa :)

   Poista
 3. Kiltisti Cora kaiken suoritti vaikka vähän jännittikin :) Tosi hyvä alku yhteiselle kisataipaleelle. Tosta on mukava lähteä eteenpäin! Kivan olonen kaveri muutenkin kaikin puolin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Cora on kieltämättä aika hieno peli, vielä kun oppisin ratsastamaan sitä :D

   Poista